5 Eylül 2012 Çarşamba

Türkiye'de Turizm Gelişmeleri

 Türkiye turizm konusunda son yıllarda büyük gelişmelere imza attı. Geçtiğimiz günlerde yirmi dört otel yatırım teşviki aldı ve sekiz bin yatak kapasitesi doğdu. Bu gidişatla turizm sektörü Türkiye genelinde gelişmeye yönelik büyük adımlar atabilecek. İzmir'e büyük kruvaziyer gemileri günde neredeyse 16bin turist getiriyor. Bu turistlerin Türkiye'ye kazançları bin dolarlarla ölçülemiyor. Bunlara destek olarak Türk hava yolları uzun seferli uçuşları çoğaltarak kendi karını arttırdı ve turizme de bir destek kendisinden geldi.

Türkiye'de Turizm Gelişmeleri

 Bu yıl tatil konusunda insanlar bilinçlendi. 2012'de bir çok erken rezervasyon yapan yerli tatilciler paranın hem Türkiye ekonomisi altından gitmeden değerlenmesine hem de bilinçli tatil bilgisinin oturmasına sebep oldular. Bu durum bu yıl oda fiyatlarını artışına sebep olsa da insanların tatil yapmalarına engel olmadı.

Türkiye'de Turizm Gelişmeleri


 İzmir'de Fuarın açılmasıyla birlikte İzmir otellerinde büyük artış yaşandı. Özellikle Yıldızhan otel fuar dönemine oteli yetiştirmek için ellerinden geleni yaptılar ve şuan tüm odaları yok satıyor.Yıllar yılı insanlar bilinçlenerek turizm sektörünün birçok konuda ve kategoride büyümesini sağladılar. Eğlence turizmi olsun, tatil turizmi olsun, iş turizmi olsun, iş turizm olsun Türkiye kendi turizm konusunda bu etmenlerin başlığı altında çok geliştirmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder