5 Eylül 2012 Çarşamba

Otelde Hijyen ve Sağlık

 Turizm'de otel işletmelerinde hijyen başta gelmektedir. Bu hijyen kuralı hemen arkasından sağlığı getirmektedir. Hijyen otel işletmesinde hem yiyecek içecek departamınında hem de oda hizmetleri departmanında büyük rol oynamaktadır.

Otelde Hijyen ve Sağlık

 Misafirlerin hiçbiri kirli odada yatmak istemez bu nedenle onlara temiz ve hijyenik bir ortam sunmak zorundayız yoksa kimseyi memnun edemeyiz. Housekeeping yani oda yapıcı departmanı otel işletmesinde odaları temizlemekle yükümlüdür. Otel odasını temizlemeye girdiğinde öncelikle odadan çarşafları çıkarır çöpleri alır sonra temizliğe başlar oda temizliğinin bir sıralaması vardır. Bu işlem yiyecek içecek departmanında da geçerlidir. Food and beverage yani yiyecek içecek departmanında kitchen yani mutfak ne kadar temizse hijyen o kadar yüksektir. Günümüzde yiyecek içecek işletmelerini kontrol eden kontroller var ama ne yazık ki bunlar yeterli değil. Görüyoruz ki büyük otel işletmeleri dışında hiçbir otel bunu organize edemiyor.
otelde temizlik

 Bunu anlıyoruz ki misafirleri önbüro başlığında anlattığımız gibi onları içeriye almak odaya sokmak yetmiyor. Onlara yaşanabilir huzurlu hijyenik ve sağlıklı bir ortam yaratmaktan geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder