10 Eylül 2012 Pazartesi

Çocuğum okula gitmek istemiyor psikolojik olarak onu nasıl alıştırabilirim

Çocuğunuzun okula alışması için doğru adımlar nelerdir. Doğru psikolojik destek vermemiz mi gerekiyor. İşte size yardımcı olacak bir kaç püf noktası. 

Çocuğum okula gitmek istemiyor psikolojik olarak onu nasıl alıştırabilirim

*Çocuğunuzun okuldaki ilk günlerinde hareketleri nasıl olması lazım

 Çocuğunuzun okuldaki ilk günü onun en önemli günlerinden biri olacak.. Bu önemli günde mutlaka iş yerinden izin alıp çocuklarınıız yanında olmanız lazım. Eğer kızınız yada oğlunuz diğer ebeveynleri diğer çocukların yanında görürse kalbi burkulacaktır.. Böyle zor bir güğnde mutlaka size ihtiyacı olacak, eğer yanında olmasanız kendisini çok savunmasız hissedecek yavrucak. İş sahiplerininde eğer yanında çalışanlarının çocukları varsa onlara mutlaka izin vermeleri lazım.

* Okul öncesi müfredatı çocuğun okula alışmasında büyük rol oynar

 Önemli haberlerden biride sistemin iticiliğini, eksilerini veletler pek ilk dönemlerde göremeyecekler. Bu nedenle ilk günler uyum sağlamak lazım. İlk zamanlar veletinizin okula alışması ve adapte olması için çok önemli bir haftadır.Asıl önemli haberde çocukların okula aluşmasını sağlamak için değişik aktiviteler mevcuttur. Bu aktiviteler çocukların okulda eğlenmelerini ve alışmasını sağlayacaktır. .

0 yorum:

Yorum Gönder