5 Eylül 2012 Çarşamba

Turizm Nedir?

 Turizm denildiği zaman insanın akılına otel geliyor. Halbuki her şey otelden ibaret değildir turizm kelimesinin adının altında o kadar çok kategori vardır ki anlatmakla bitmez. Bunların başlıcaları tabiki otel ve acentalardır.  Acentalar insanların tatil, eğlence ve konaklama ihtiyaçlarına aracı olarak onların doğru yerde, doğru fiyatlara tatil yapabilmelerini sağlamaktadır. Otelin ise amacı tam tersine gelen konukları misafir etmek, onları ağırlamak, eğlendirmek yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Turizm Nedir?

 Turizm'de en önemli konu otelciliktir. Türkiye'de ilk otelcilik okulu Ankara Otelcilik okuldur. 1966 yılında okul ilk açıldığında okuyan öğrenciler pek şanslı olamasada geçmişte doğru mesleklere adım attıklarının farkına varmışlardır. Bu meslekte eğitimini almadan yani çekirdekten yetişen eleman sayısı o kadar fazlaki anlatılamaz. Şimdi ise bu çekirdekten yetişen elemanlar günümüzde yöneticilik konusunda uzman gibi davranabiliyor. Aslında bu konu tartışılabilir ama herzaman her şeyin eğitimini yerinde almış olmak daha doğrudur.
türkiye de turizm

 Ana konumuzu ele alacak olursak misafiri memnun etme sanatı otelciliktir. Otelcilik mesleği ise turizmdir. Turizm öyle bilindiği üzere tatil yapmaktan ibaret değildir. Lütfen yazılarımın devamını takip ediniz. Sizleri otelcilik konusunda bilgi sahibi yapacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder