5 Eylül 2012 Çarşamba

Turizm'de Önbüro Misafir İlişkileri

 Turizm dalında otelcilik mesleğinin çok önemli yeri vardır. Otelcilikte misafirlerin memnun edilme faktörü herşeyden önemlidir. Çünkü ne de olsa misafir bu hizmeti parasıyla satın almıştır. Misafir rezervasyonsuz veyahut rezervasyonlu bir şekilde otele gelir.

Turizm'de Önbüro Misafir İlişkileri

 Önbüro personeli ile gözgöze gelir ve derki benim rezervasyonum vardı. İşte o noktadan itibaren önbürodaki resepsiyonistin görevi başlamış demektir. Bir kere önbüro personeli gülümsemekle yükümlüdür. Kesinlikle bir derdi olamaz veya morali bozuk olamaz. Böyle bir dünya yoktur. Misafir resepsiyona geldiğinde mutlaka ve mutlaka kapı müşterisiyse eğer indirim isteyecektir. Eğer indirim mümkün değilse ağız burun kıvırıp "burası kaç yıldızlı ki" diye abuk subuk sorular sorarak oteli basit görüp fiyatı düşürebileceğini sanmaktadır. Halbuki boşa kürek sallamaktadır. Çünkü resepsiyonist baştan belirlediği indirim bedelini sunar misafire üç kuruşluk bir bedelde olsa bu müşteriyi cezbedecektir.
Turizm'de Önbüro Misafir İlişkileri


 Sonuç itibariyle misafir odasına çıkar ve resepsiyonistin kesinlikle işi bitmez. Çünkü misafirin istekleri bitmez. Ya bir küllük eksiktir ya odasında terlik yoktur ya da deniz manzaralı bir oda ister bu sonlandırmak mümkün değil. Bundan ne anlıyoruz sonuç olarak misafirleri memnun etmek mümkün değildir. Hiçbir zaman ödedeği paranın karşılığını aldığını düşünmez...

0 yorum:

Yorum Gönder